Dem du ikke kan sige nej til

Vampyren der sidder på sin trone fra romerrigets fald, op igennem middelalderen, indtil at slottet udskiftes med et tårn af glas og stål - det er højst sandsynligt en Ventrue. Der er mange Ventrues derude i verden, der ikke regerer, men de er så i det tilfælde de tandhjul der får maskinerne til at virke. Om der er tale om fodsoldaten, sekretæren eller butleren for en given mægtig vampyr, så kan det meget vel være en Ventrue. Tragedien er dog, at deres traditionsbundne veje og respekt for magt, blod og ambition ofte gør, at de yngste gør oprør imod de ældste. Klan Ventrue respekterer tradition, blodslinjer og titler meget mere end andre vampyrer, men mest af alt respekterer de magten til at få ting gjort.

Klan Ventrues medfødte discipliner er Animalism (Evnen til at kontrollere og kommandere med andre dyr), Reslience (Den overnaturlige hårdhed og usårlighed) samt Dominate (Evnen til at kontrollere sindet - nedtvinge sin vilje over andre, både i handling og minde).

 De fleste Ventrues vil hævde at der ingen svaghed findes. Men det gør der. De har ofte svært ved at føle deres menneskelig i dem. Med tiden falder alle Ventrues, dette er et simpelt faktum som alle må indfinde sig med. Hvad de gør herefter afhænger af den pågældende ventrue, men selv hvis de genvinder deres menneskelig, vil de føle sig frakoblet den menneskelige verden. Ligeledes, når Ventrues falder i Humanity, er det i stigende grad sandsynligt at de udvikler sindssygdomme.