Menneskelighed, også kendt som Humanity, er hvor tæt man er på sin menneskelige side. Humanity går på en skala fra 0 til 10. På 0 er man et komplet monster, der menneskelig del har. Man er kun et rovdyr. De fleste mennesker ligger på 7, og rykker sig sjældent. 

Det er også ens humanity der siger noget om, hvor god man er til at omgås mennesker. Vampyrer der har glemt deres menneskelige sige, har det med at glemme at blinke, trække vejret eller kommunikere nonverbal. De er stenstøtter af monstrøsitet. 

På nedenstående liste vil du se de forskellige synder der kan tvinge dig til at falde i humanity, samt en generel beskrive af niveauet. Du kan også se antallet af Touchstones. En Touchstone er en person, en vane eller et sted som forankrer dig til din menneskelighed. Hvis disse udryddes (f.eks. ved at du mister kontakten til dem, eller at de dør, eller at forholdet ødelægges) mister du øjeblikkeligt 1 humanity. Eksempler på touchstones kunne være din dødelige kæreste, det hus du voksede op i som du nu har ladet en ny familie flytte ind i, dine forældres gravsten, din lillesøster som nu er på plejehjem eller noget helt andet. Alle touchstones skal godkendes af spilledelsen. Mister man sin Touchstone, kan man ikke stige i Humanity før man har sovet i Torpor i en periode. Man vil typisk etablere nye Touchstones kort tid efter man vågner.

Man falder i Humanity når man bryder med det at være menneske, f.eks. ved de forskellige synder (har du humanity 4, skal du kun koncentrere dig om humanity 4, 3, 2 og 1). Hvis du har gjort noget, der gør du tror du falder i Humanity, kontakt da spilledelsen.

 

 

Niveau

Beskrivelse

Eksempler på Synder

Antal Touchstones

Bemærkninger

10

Vampyren er næsten en idoliseret version af mennesket. Ekspert i at føle sig menneskelig og agere menneskelig. Vampyren tiltrækker mennesker til sin side uden problemer. Det kræver dog ofte at vampyren tager afstand til mange af de ting, som definerer vampyrerne.

Empati kommer ufrivilligt og konstant til disse væsner.

En nat uden menneskelig kontakt - At lyve overhovedet - At bruge mere end 1 blod pr. nat.

6

Det er dig særligt nemt at tiltrække ressourcer og at jage. Husk at nævne dette under din jagt og eventuel brug (og køb) af ressourcer, hvis det indebærer interaktion med dødelige.

9

Som 10

At se mennesker spise - At benytte discipliner til at gøre noget tydeligt overnaturligt - At drikke fra en uvillig eller en uvidende - At skubbe til en andens vilje via en disciplin - At blive rørt af solen.

5

Som 10

8

Unge vampyrer findes ofte her. Der ingen problemer med at gå blandt menneskerne - empati kommer naturligt til disse væsner, og minderne om mad, sollys, og lignende er tydelige.

At skabe en ghoul - At blive afvist af et menneske - At frenzye - At fratage en andens samtykke via discipliner

4

Ingen bemærkninger

7

Som 8

En uge uden menneskelig kontakt - At overleve noget der ville sende et menneske på hospitalet - At skade nogen på grund af blod

4

Ingen bemærkninger

6

Vampyren har set lidelse, smerte og ubehag - og er begyndt at acceptere dette som en del af eksistensen. Empati er stadig en mulighed, men vampyren har anerkendt at denne aldrig igen bliver et menneske - en stigende grad af selvviskhed indtræder også, og løgn kommer naturligt.

At falde til Torpor - At drikke fra et barn - At læse din egen nekrolog - At overleve et biluheld eller andet fysisk voldsomt traume.

3

Ingen bemrækninger

5

Som 6.

To uger uden menneskelig kontakt - At nå til Blodpotens 3 - Døden af et familie medlem eller en elsket - At indgå i en Covenant uden at være enig i dens ideologi grundlag.

3

Du har nu svært ved at relatere til mennesker. Jagt kan blive gjort sværere og det samme med ressourcer. Husk at nævne dette under din jagt og eventuel brug (og køb) af ressourcer, hvis det indebærer interaktion med dødelige.

4

Du har set mere lidelse og ødelæggelse end de fleste mennesker nogensinde kommer til. du er ikke seriemorder, men du har taget liv - og ved at du kommer til det igen. Mennesker ses som kortlevede og svagelige.

Din kalkulerende og konsekvensorienterede etik gør det svært at udvise empati.

Vold i affekt - At tilbringe et år eller mere i Torpor - At overleve et århundrede - Mandrab ved uheld

2

Som 5

3

Kynisk og afskåret beskriver vampyrer på dette niveau. Du myrder hellere vidner, eller ødelægger deres liv, end risikere at de en dag taler over sig. Du træder på enhver for at sikre din overlevelse.

En måned uden menneskelig kontakt - At nå Blodpotens 6 - Døden af en dødelige familiemedlem eller en dødelig elsket - Mandrab i affekt

2

Din umenneskelighed er nu klart tydelig. Vi forventer at du har mindst et tegn på dette, f.eks. bleg hud, evigt synlige jagt-tænder, etc.

2

På dette niveau er din menneskelighed ikke et problem mere. Mennesker er kvæg eller værktøjer, så hvorfor overhovedet være interesseret i hvad de tænker om dig? Dit tankemønster og etiske kodeks har nu intet at gøre med det at være menneske.

Et år uden menneskelig kontakt - Planlagt mord - At opleve en kultur der ikke eksiterede da du levede - At overleve 500 år - At embrace

1

Som ovenstående, dog 2 tegn.

1

Du taler ikke formålsløst. Du agerer ikke formålsløst. Du kan opføre dig som et menneske, men kun hvis det tjener din overlevelse.

Alt handler om blodet, søvnen og magten.

Du har ingen mulighed for empati og du ligner og agerer sig et monster.

At myrde en Touchstone - Massemord eller tortur - At ødelægge en anden psykisk -Et årti uden menneskelig kontakt

0

Dit bæst er så tæt på overfladen, at alle kan se det. Du bliver præsenteret til briefingen.