Præmissen

Præmissen er at vores verden eksisterer præcis som den gør i dag. Eifelltårnet står stadig, Lars Løkke er stadig statsminister og lille Danmark er stadig lille Danmark. Tingene er dog lidt mere grå - der er en anelse mere korruption, lidt mere vold samt længere nætter og skygger. Verden er som vi kender den, men bare lidt værre.

I disse mørke skygger lever der overnaturlige væsner. I byerne er det primært vampyrer der er tale om, og det er disse vi koncentrerer os om. Der findes dog andre væsner derude - varulve, hekse, drømmevæsner, etc. Men den klart mest talrige og organiserede race er vampyrerne.

 

Vampyrer

Forestil dig at du er et almindeligt menneske. Du lever dit helt almindelige liv, indtil du en dag bliver revet ud af dette, om det er din kæreste, en tilfældig man på metroen eller din chef, så er der en der bringer dig ind i natten. Du bliver drænet for dit blod og får erstattet det med din skabers. Du er nu en vampyr.

 

  • Du frygter solen og ilden - disse er ting der gør ekstremt ondt at befinde sig i som vampyr.
  • Du har en stemme bagerst i hovedet, der lokker dig til forfærdelige ting. Alle dine sorte sider gøres stærkere.
  • Du er ikke et menneske. Du spiser ikke mad, du sover om dagen i en dødskoma og du føler dig i stigende grad fjern fra menneskeheden.
  • Du drikker blod. Blodet er din nye mad.

 

Alt dette er noget vampyrer har til fælles. Svaghederne, blodet og bæstet. Derfor kæmper mange vampyrer for at holde sig menneskelige. Bevare deres menneskelige sider og vaner og tanker. Dette begreb kendes af alle vampyrer som menneskelighed. Det der begrænser dem fra at blive til frådende uhyrer. Dette holdes ofte fast af ankre, i form af mennesker, vaner og steder - dette er selvfølgelig noget som, netop på grund af dets menneskelige natur, nemt kan rives væk af andre vampyrer.

Ligeledes følger der styrke med. Kræfter kendt som “discipliner” følger med blodet. Om det er evnen til at forsvinde, slå igennem en væg eller tvinge din vilje ned over andre, så findes der kræfter i blodet. Du er ligeledes udødelig - åh du kan godt dø. 

 

Solen, ilden og andres våben kan dræbe dig, men holder du dig smart, kan du leve evigt. Din krop er død, så du vågner hver nat som da du blev skabt. Hår er som det altid har været, sår forsvinder og din tilstand er evig.

 

Vampyrernes historie er sløret af minders upålidelig - ingen husker præcis hvordan tingene startede, og dette bliver navnlig bedre af, at den søvn som gamle vampyrer bliver draget til, og som indtræder ved store skader, ofte medfører mareridt og drømmesyn der gør det svært at huske, hvad man rent faktisk oplevede, og hvad der blot var drøm.

Så hvad gør vampyrer med deres evighed? De skaber intriger. Om det er grundet et knækket system, eller fordi det bringer mening til eksistensen, er et spørgsmål som man næppe finder svaret på, men politikken i byerne er en bestanddel man næppe slippe af med.

 Byen

Vampyrer er by-dyr. Her er maden jo, menneskeheden. Her er det nemt at glide i et med menneskeheden og forsvinde. Her er det sikkert. Kommunikation imellem byerne og rejse er ofte dødeligt og farligt.Derfor er hver by et økosystem. De forskellige politiske fraktioner over verden er ens, men måden de manifesterer sig på i byerne er forskellige. Fælles for alle vampyrer er hierarkiet - Fyrsten, den mægtigste vampyr, i toppen der styrer byen med hans love og regler. Under ham rådgivere fra forskellige politiske interessenter. Hvad er der ellers af titler? Det varierer fra domæne til domæne.

Loven

Der findes tre love, som alle vampyrer følger. Disse kaldes for “De 3 Traditioner” og deres ordlyd er som følger:

Maskeraden - Do no reveal your true nature to those not of the blood. Doing so forfeits your claim to the blood.

Denne tradition forbyder individuelle vampyrer at afsløre deres natur overfor menneskeheden (teknisk set alle udenfor blodet, hvilket også betyder andre overnaturlige). Straffen for dette foreskrives at være at man afskæres fra blodet. Om dette betyder sult, død eller frihed, afhænger af tolkningen og dommen. Vampyrer har en række mekanismer der gør det nemmere at holde sig selv skjult. F.eks. at deres identitet er sløret på kamera, eller at de lukker de sår de selv laver hvis de slikker på dem.

Progeny - Sire another at the Peril of both yourself and your progeny. If you create a childe, the weight is your own to bear.

Denne tradition er ofte omdiskuteret, men fælles er, at den placerer ansvar hos den der skaber en ny vampyr. I nogen domæner er det forbudt at skabe ny vampyrer, i andre er det skaberen der i en perioden har håndsret over sit barn. Fælles er dog, at den foreskriver en legal relation imellem skaber og barn.

Amaranth - You are forbidden from devouring the Heartsblood of another of your kind. If you violate this commandment, the beast calls to your own blood.

Mord blandt vampyrer finder ofte sted. Men at begå Amaranth - eller et Diablerie som det også kaldes - er en større synd. Det indebærer at man suger sjælen ud af en anden vampyr, og derigennem stjæler kræften fra den anden. Det frister mange, da magten i sjælesugning er enorm - men det indebærer tab af identet, og medfører ofte døden hvis det.